Hvad koster en hjemmeside

Spørgsmålet dukker tit op i diverse iværksættergrupper på Facebook og på online forums som Amino. Problemet med det spørgsmål er, at du reelt set kunne spørge sådan om andre ting også. Hvad koster en bil? Hvad koster et fly? Hvad koster en computer?

 

Som du nok kan regne ud, så afhænger det af hvad hjemmesiden skal kunne. Skal den opbygges fra bunden eller skal den opsættes med et CMS. Hvis det blot er en hjemmeside der skal sættes op i eksempelvis WordPress – hvilke plugins har du så brug for? Skal du have nogle speciallavede plugins?

 

Prisen afhænger af mange ting

Udover de førnævnte ting, så skal man også overveje om der skal laves noget uden for hjemmesiden. Det kan eksempelvis være opsætning af sociale medier eller søgemaskineoptimering. Skal hjemmesiden/virksomheden tilmeldes Google business?

 

Hvis hjemmesiden skal bygges fra bunden, så er prislejet et helt andet. En hjemmeside der bliver bygget fra bunden vil ofte være meget hurtigere end en WordPress side – hvis såfremt programmøren ved hvad han/hun laver.

 

Der er også mange flere muligheder med et system der er bygget fra bunden. Men igen – så er prislejet markant anderledes ift. at sætte en hjemmeside op i WordPress.

 

Find ud af hvad dit behov er før du kontakter en programmør

Når du leder efter en der kan sætte din hjemmeside op eller bygge din hjemmeside for dig, så bør du på forhånd specificere hvilke ønsker du har til hjemmesiden. Hvad skal den kunne, hvad skal den hedde, hvordan skal den se ud, hvor hurtig skal den være og andet relevant info.

 

Der findes mange gode artikler omkring dét, at udpensle sine ønsker til en hjemmeside. Derudover så bør du også stille spørgsmål til din kommende programmør. Der findes mange rådne bær i denne branche, så derfor er det vigtigt, at stille relevante spørgsmål, så du ved, at den person du er i kontakt med kan varetage opgaven.

 

  • Har du arbejdet med lignende projekter før?
  • Hvor lang tid vil det tage, at udfører det her projekt fra start til slut?
  • Hvad er din SEO strategi?
  • Er det muligt for mig, at lave ændringer selv?
  • Har du nogle referencer?
  • Hvad er dine forventninger til mig i den her proces?
  • Hvad koster et projekt som det her?
  • Outsourcer du dele eller hele projektet – eller laver du det selv?
  • Hvad har du brug for, at jeg leverer?

 

Stiller du spørgsmål som ovenstående, så er du sikker på, at få svar på det meste. Det kan godt være, at nogle vil mene, at det er overkill at stille den her type spørgsmål – men det er altså dig der skal punge ud i sidste ende. Så hvis ikke der er styr på det, så kan det blive en bekostelig affære.

 

Held og lykke med projektet.

 

 

Indlæg oprettet 34

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen