Virksomheder er stadigvæk ramt af negative renter

Danske virksomheder med mange penge har det hårdt, fordi det er nemlig ikke længere gratis at have penge stående på kontoen. Hvis du ikke er helt med på, hvad vi mener, bør vi lige spole tiden tilbage til 2020. Her sagde bankerne, at de vil begynde at introducere negative renter, hvis man har over et vis beløb stående på kontoen. Den negative rente er på -0,60 procent i de fleste danske banker, hvis man er privat kunde, og hvis det er erhverv, så kan det være lidt højere.

 

I løbet af 2020 blev denne grænse sænket flere gange, og i starten af 2021 havde de fleste banker introduceret en negativ rente på -0,60 procent for deres private kunder, hvis de har over 100.000 kroner stående på kontoen. Hvis man ikke har NemKonto, så er det fra første kroner. Er man dog en virksomhed, så kan man glæde sig over at betale negative renter fra den første krone, man har stående på kontoen. Der er et par undtagelser, men de fleste virksomheder er nok omfattet af negative renter fra den første krone.

 

Har en virksomhed 100.000 kroner stående, så kommer den altså til at betale omkring 600 kr (måske mere) for at have pengene stående. Det virker vildt, hvis man tænker tilbage på de dage, hvor man rent faktisk fik penge for at have penge stående på sin konto. Man kan tænke, at denne problemstilling får mange virksomheder til at placere pengene i andre ting, ligesom privatpersoner er begyndt at gøre.

 

Det kan godt være, at du ikke har en virksomhed, men alt det ovenstående er stadigvæk relevant for dig. Som du kan se, så er nærmest alle ramt af negative renter. En af måderne privatpersoner og virksomheder kan undgå dem på er selvfølgelig at investere pengene i aktier eller kryptovalutaer. Der findes mange måder at gøre det på, men det er nok nemmest at følge en guide til investering i de forskellige ting – klik her for at læse den.

 

Det kommer måske til at lyde som om at investeringer er løsning på problemet. Det er de, hvis man formår at realisere et positivt afkast (fortjeneste). Ender man med at tabe penge, så er det selvfølgelig bedre at have penge stående til en negativ rente. Dette kan man dog ikke vide på forhånd. Generelt siger man, at man kan forvente en positiv forrentning af ens investering, hvis man er inde i markedet længe nok. Det kan dog sagtens ske, at når du skal bruge pengene, så er din investering i minus. Her kan du vælge at sælge med et tab eller vente til at markedet er oppe igen. Investeringer kommer altså med en risiko, som mange dog er villige til at tage, fordi der er en god “upside”.

Indlæg oprettet 43

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen