Send dine flasker sikkert og bæredygtigt

Sender du mange flasker af glas med posten? så kender du sikkert alt til den trælse følelse når en kunde melder retur, at pakken er gået itu og det flyder med hvad indhold der nu engang var i flasken. Derfor bruges der i dag masser af emballage til at sikre flaskerne overleverer den hårde behandling en tur gennem et moderne fragtfirma byder på. Man kan finde papkasse systemer hvor man kan opdele kassen i forskellige rum, så hver flaske står enkeltvis og uden alt for meget plads. Det er en fin løsning, men der anvendes meget store mængder pap, og dermed træ som materiale kilde. Er det bæredygtigt – tja, det er nok svært at give et præcist svar på, men verdens forbrug af træ har presset verdens skove, så det er vigtigt at alt pappet er lavet af genbrugspapir. Et andet problem er pladsen alt dette pap optager på ens lager, samt den relativt høje vægt man tilføjer sine fragtforsendelser. Det betyder man skal afgive mere plads på sit lager, en skjult udgift og ressourceforbrug, mens det øgede vægt giver højere fragtudgifter og større Co2 forbrug i forbindelse med udbringningen af pakken. Det giver nogle umiddelbart usynlige ulemper ved denne type emballage, som naturligvis skal med i det samlede regnestykke.

 

Andre løsninger til forsendelse af glasflasker byder på flamingo-støbte klodser, men det har en endnu større Co2 udledning, så hvis du vil sende din flasker sikkert og bæredygtigt er flamingo ikke vejen frem. Problemet med denne emballage og de fleste papkasse-systemer er, at de ikke er særligt fleksible og virker kun på standard flasker. Så sender du f.eks. en Patron Tequila, som er en firkantet glasflaske, så passer den ikke i disse systemer.

 

Send dine flasker i 98% luft og skån miljøet

En anden, relativt ny mulighed for flaskeemballage er at sende sine flasker med oppustede plastiklommer. De vejer stort set ingenting da 98% af indholdet i emballagen er ren og skær luft. Samtidig er beskyttelsen i topklasse og korrekt brug af emballagen sikre at ingen flasker går tabt. Så selvom de er lavet af plastik fra fossile brændstoffer, så er det samlede billede rigtigt positivt når man antager at emballagen efter brug bliver sendt til forbrændingen og bliver til fjernvarme. Denne typer af emballage er godkendt hos de forskellige fragtfirmaer i DK og derfor sikre at anvende.

 

Bæredygtig emballage til forsendelser af flasker derfor lidt af en jungle, især hvis du vil have noget som både er bæredygtigt, hurtigt at pakke og signalere at du har styr på dine forsendelser. De før omtalte luftlommer kan endda fås på ruller, så en maskine kan oppuste op til 60 poser i minuttet og er derfor yderst effektivt. Da luftlommerne lagres uden loft i, fylder de langt mindre end de andre omtalte flaskeemballager. Det giver besparelser flere steder, fra transporten til udnyttelsen af ens lagerplads.

 

Indlæg oprettet 34

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen